Skip to main content

Slut med manuel tømning af chauffør-kort og tachografer: Flådestyring fra GSGroup og Tungvognsspecialisten giver TLDK overblik over kørehviletid og tachograf-data. Det sparer tid – og penge på bødekontoen.

“Tidligere havde vi kun autodownload af tachograf-data på vores Scaniaer. Og jeg brugte en masse energi på at jage chauffører for at få tømt førerkort og tachografer,” fortæller Carsten Dybbøl Pedersen, medejer og terminalchef i Bach & Pedersen, der sammen med fem andre virksomheder er en del af transportsamarbejdet TLDK i Randers.

”Hvis chaufførerne skal ind på terminalen, så går der meget tid med det. Selv om det kun tager fem minutter at tømme kortet, så går der hurtigt en halv time, fordi de lige skal have en kop kaffe og snakke med de andre. Det er meget billigere for os, at download af tachograf-data sker automatisk, og at chaufføren overhovedet ikke skal spekulere på det,” siger Carsten Dybbøl Pedersen.

Løsningen giver ikke bare mulighed for download af data fra tachografen. Med GSGroups flådestyringssystem får virksomheden data hjem fra bilen i realtid.

”Vi kan se, hvad chaufføren har lavet i går. Det kan vi bruge, hvis noget går galt. Hvis der er tidspunkter, vi ikke kan få til at passe. Eller uoverensstemmelser med kunder. Vi kan se, hvor bilen har været på et givent tidspunkt. Og vi kan bruge det til opfølgning, afregning og mange andre ting. Det er næsten kun fantasien, der sætter grænser for udnyttelsen af flådestyring,” forklarer Carsten Dybbøl Pedersen.

Data fra både biler og chauffører bliver ved hjælp af en boks fra GSGroup i bilen sendt til GSGroups server og derfra videre til Tungvognsspecialistens datacenter, hvor de bliver gemt. Analyser af de hentede data fra tachografen danner samtidig grundlag for overtrædelsesrapporter, som vognmanden og chaufføren får tilsendt på mail med det samme, når hændelsen er sket.

”Hvis der er en overtrædelse, er det sjovere at gå ind dagen efter, end at du skal ud og jage bilen for at få oplysningerne ud. Det er jo også svært for chaufføren at huske, hvis det er sket for 14 dage siden,” siger Carsten Dybbøl Pedersen.

”Medarbejdernes vilje til at gøre tingene 100 procent efter bogen er blevet større. Fordi, hvis de laver det mindste – bare en landekode de misser – så får de en mail, som de skal ind og svare på. De første par gange var jeg ved at få rykket hovedet af. Men da de havde fået mailen 14 dage i træk, så fik jeg ikke så tit rykket hovedet af, for så havde de vænnet sig til at indtaste landekoderne. Så alle de her små, dumme, menneskelige forglemmelser og fejl, de er væk. Vi har stort set ingen 4,5 times overtrædelser mere, fordi de gider ikke have mailen. Vi har virkeligt fået et redskab, hvor vi næsten arbejder live og kan tage tingene, mens det sker. Det er meget positivt.”

TLDK A/S er et transportsamarbejde mellem seks virksomheder i Østjylland, der samarbejder inden for transport i Danmark og udlandet. På billedet er det Henrik Nielsen, OT Transport, Carsten Dybbøl Pedersen, Bach & Pedersen og Jakob Kristensen, PK Transport.

Vil du vide mere om automatisk download af tachograf-data?

Så er du velkommen til at kontakte:

David Hansen
Key Account Manager
T: +45 76134444
M: +45 92820022Mail: david.hansen@gsgroup.dk
Carl Peter FrederiksenAdm. direktørTungVognsSpecialisten ApST:+45 71907195  M: +45 40916185www.tungvogn.dk  Mail: cpf@tungvogn.dk
Morten Reese

Author Morten Reese

More posts by Morten Reese

  Tilmeld dig vores mailingliste!

  Modtag nyheder og produktinformationer

  Vi deler aldrig din e-mailadresse med nogen tredjepart.
  Du kan nemt afmelde dig til enhver tid.
   Vilkår og betingelser. (Text in english)

  This will close in 0 seconds

  Vil du vide mere?

  Ring til Claus Frost Wrang
  Business Unit Director,
  Fleet & Asset Tracking Solutions
  på tlf. 2280 9922 eller udfyld skemaet,
  så ringer jeg til dig.


   This will close in 0 seconds

   Ønsker du å vite mer?

   Ring til Silje Aafos Tetlivold, Area Sales Manager
   på telefonnummeret 22 22 00 40 00 eller fyll ut skjemaet,
   så ringer jeg deg.


    This will close in 0 seconds

    Would you like to know more?

    Please call Silje Aafos Tetlivold
    Area Sales Manager
    on telephone number 22 22 00 40 00 or fill out the form,
    and I'll call you back.


     This will close in 0 seconds

     Haluatko tietää enemmän?

     Soita Tiia Kaukolampi
     Area Sales Manager
     Puhelinnumeroon +358 231 0000 tai täytä lomake,
     niin soitan sinulle takaisin.


      This will close in 0 seconds

      Vill du veta mer?

      Ring til Madeleine Beviz
      Key Account Manager
      på tlf. +46 722 092622 eller fyll i formuläret,
      så kontaktar jag dig.


       This will close in 0 seconds